Що подарувати дитині на День захисту дітей

1 червня — свято День захисту дітей. Це прекрасна нагода порадувати їх приємними подарунками й щедрою порцією батьківської уваги. Якщо ви досі не знаєте, як святкувати та що подарувати, ми пропонуємо безліч цікавих варіантів.

Час читання: 6 хвилин та склянка соку

статья доступна на русском языке

Что подарить ребенку на День защиты детей

Трохи історії

Дата для свята вибрана невипадково, адже в перший день літа також відзначають Міжнародний день захисту дітей. У 1949 році Міжнародна демократична федерація жінок вирішила привернути увагу до гострої на той час проблеми сиріт Другої світової війни. Ідея трансформувалась у свято, і з 1950-го День дітей став щорічним. А у 1998 р. пам’ятна дата включена в офіційний календар України. Сьогодні метою свята є підтримка міжнародного руху за право кожної дитини на освіту, дозвілля й відпочинок.

Цікаво по темі: 7 працюючих прийомів для розвитку уваги дитини

Чи потрібно святкувати та як провести День захисту дітей?

Безумовно, так! 1 червня — свято, коли батьки можуть зайвий раз виказати дітям свою любов, підтримку та готовність до захисту в будь-яких життєвих ситуаціях і, звичайно, подарувати подарунок. У цей день проводять не лише тематичні конференції, семінари та лекції, а й ярмарки, спортивні змагання, розважальні та благодійні заходи.

Так, цьогоріч особливо не розгуляєшся, але цікаво та креативно відсвяткувати Міжнародний день захисту дітей можна, не відвідуючи масових зібрань. Просто потрібно заздалегідь підготуватися, скласти програму, і тоді у сімейному святковому календарі з’явиться ще одна традиційна дата.

Клуб Щаслива мама инстаграм

Почніть з простого. Зробіть подарунок усій родині: замовте футболки з оригінальним принтом, наприклад з прапором свята — на зеленому тлі схематично зображено глобус Землі й 5 чоловічків. Логотип символізує рівність прав і свобод дітей, незалежно від кольору їхньої шкіри. У таких футболках чудово прогулятися парком, привертаючи увагу до свята. Але якщо ця ідея нездійсненна, то зшийте і/або намалюйте прапор самі. Прикрасьте ним вітальню, додавши саморобні тематичні малюнки чи вироби.

На День захисту дітей також можна запланувати різноманітні заходи. Ось кілька прикладів:

  • розмова на різні теми: як реагувати на шкільний булінг, захист молодших, опіка і дружба з дітьми з особливими потребами, етикет взаємин з іншою статтю;
  • кулінарний майстер-клас від мами чи тата, як приготувати святковий обід або вечерю, незвичайну закуску, основну страву, випічку, десерт, смузі або напій;
  • виготовлення речей, які можна подарувати друзям або родичам: лизуна, картинки-аплікації у техніці кінусайга, малюнку у стилі зентангл і дудлінг, оригінального скрап-зошита;
  • сімейний чемпіонат з настільної гри (переможця та призерів привітати урочистим врученням сувенірів);
  • самодіяльний концерт за участю всіх членів сім’ї;
  • лялькова вистава за власним сценарієм, де відважні персонажі захищають слабких;
  • перегляд спеціально підібраного мультиплікаційного, документального або художнього фільму;
  • домашня дискотека.

Нужно ли отмечать и как провести День защиты детей?

У День захисту дітей доречно разом з дитиною відвідати онлайн-сторінку якогось благодійного фонду, наприклад, який збирає кошти на лікування онкохворих. І нехай малюк сам вирішить, кому ваша сім’я надасть матеріальну допомогу. Це може стати новою сімейною традицією.

Цікаво по темі: З Днем матері 2023: красиві вітальні листівки

Що подарувати дитині до Дня захисту дітей?

Традиції дарувати дітям подарунки та пригощати смаколиками у Міжнародний день захисту дітей вже майже 100 років. Чим пригостити дитину? Сьогодні це вирішити легко. Різноманіття солодощів, які можна замовити в інтернеті, вражає. Деякі виробники доставляють кондитерські вироби прямо до дверей будинку, і це стає додатковим сюрпризом. Як варіант — придумайте власну випічку, десерт або напій, і відтепер у вашій родині вони будуть готуватися лише у це свято, стануть частиною традиційного ритуалу.

Що ж краще подарувати дитині у День дітей? Ось приклади відповідних подарунків:

  1. Іграшки. Вибирайте невеликі за розміром подарунки, такі, які зможуть виконувати роль талісманів. Для цієї мети підійдуть фігурки тварин, трансформери, домовички.
  2. Біжутерія або ювелірні прикраси. Можна подарувати кулон зі знаком зодіаку, напівдорогоцінним або дорогоцінним каменем, який відповідає місяцю народження, або іншу прикрасу в якості амулету.
  3. Дитяча косметика. Такий подарунок допоможе малюкові навчитися стежити за гігієною і здоров’ям тіла. Подарувати шампунь, який не подразнює очі, або електричну зубну щітку буде доречно і хлопчикові, і дівчинці. Дівчатам сподобаються манікюрні набори.
  4. Набори для рукоділля та творчості стануть у пригоді в будь-яке свята, зокрема і в це.

Что подарить ребенку ко Дню защиты детей?

Якщо у родині є автомобіль, то День захисту дітей — найкраща дата для купівлі автолюльки або автокрісла. Ну або заміни старої на нову, надійну і більш сучасну модель. Це нормально, адже безпека дітей — понад все.

Як оригінально вручити подарунок дитині?

Підготуйте невелику промову, яка буде звучати під час передачі подарунка. Адже правильно підібрані слова цінніші за матеріальну вартість. Проявіть креативність при врученні презенту в Міжнародний день захисту дітей, і це допоможе зробити настрій святковим:

  • маленький за розміром подарунок цікаво діставати з «матрьошки»;
  • якщо вдома є радіокерована машина, то деякі з презентів цілком можуть урочисто в’їхати на ній;
  • домовтеся з сусідами про те, щоб у призначений час вони поклали подарунок під двері, подзвонили, а самі пішли;
  • завжди здорово отримати не один, а кілька подарунків — у такому випадку можна замаскувати другий (менший за розміром) презент на першому, прикріпивши його відповідним способом.

Якщо в День захисту дітей все-таки планується сімейний вихід на прогулянку до парку, то рекомендуємо одному з батьків відвернути увагу дитини, а другому непомітно пройти вперед і підкинути подарунок: покласти у траву, прив’язати на дерево. «Підкидьок» сприймається на ура в будь-якому віці. Маленьких дітей можна здивувати солодощами, які ростуть на кущах.

Как оригинально вручить подарок ребенку?

Цікаво по темі: ТОП-7 книг для розвитку дитини

До речі, за ініціативою ООН з 2013 року 1 червня також святкується Всесвітній день батьків. Тому якщо дитина ще маленька, то мама і тато можуть привітати та порадувати подарунками один одного. Ну а наступне, схоже на Міжнародний день захисту дітей, свято можна відзначати наприкінці осені. 20 листопада в країнах — членах ООН святкують Всесвітній день дитини.

 

Читайте також:

23 Травня / 2022 Діти

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Марія Притула

    Мило, олійка, гель для душу, шампунь!
    Продукція Johnson’s baby найкраща для дітей!

  2. Катерина Скрябіна

    Користуємось милом пінкою та олійкою Джонсонс.Віддаємо перевагу цьому виробнику, тому що не було алергічних проявів та шкіра малюка після засобів ніжна та доглянута.

  3. Любов Мельник

    Джонсон однозначно!
    Це ♥️

  4. Сергей Якушко

    мы используем шампунь и крем Джонсонс бейби – ребенку подходит

  5. Ліна Співак

    Користуємося шампунем і рідким милом

  6. Yulia Ponomarova

    Користуємося твердим милом від Джонсонс Бейбі, шампуньки дуже хороші і олійка ,яка підходить як малюку так і матусі.
    https://www.facebook.com/ulianna.ponomaryova/

  7. Виктория Жук

    А ми з народження по мінімуму використовуємо косметику. Раз на тиждень миємо волосся – шампунем Chicco. Та обливаємо тільце рідким засобом від Джонсонс Бейбі.

  8. Аліна

    Донсонс найкращий догляд за ніжною шкірою мого малюка. Не щіпає очей, легко змивається, заспокоює, має гарний аромат лаванди.

  9. Марія

    Користуємося олійкою і шампунем Johnson’s Baby. Шампунь з ромашкою має дуже приємний, ніжний аромат.

  10. Катерина

    Шампунь и пенка для мытья и купания Johnson’s Baby Нежность хлопка – отличное универсальное средство. В одном флаконе мы получаем средство для купания/мытья, шампунь и гель для подмывания. Кроме того, 500 мл хватает очень надолго. Средство очень мягкое, бережное и не сушит кожу, не вызывает аллергии.

  11. lesya85yurik@gmail.com

    Шампунь-пінка для купання- відмінний засіб для ніжної шкіри дитини. Користуємось з народження.

  12. Олена

    Користуємось масло Джонсон Баби, шампунем, твердим та рідким пилом,